Ennätyksellinen sade nosti tulvia Englannissa ja Skotlannissa

Britanniassa armeija on kutsuttu apuua, kun sadevesi peitti alleen Carlislen kaupungin. Ruotsin länsiosassa saman sadealueen aiheuttama tulva jatkuu ja haittaa mm. junaliikennettä.

Sotilaita ja poliiseja kulkee talojen kivetyksiä pitkin välttääkseen astumasta tulvaveteen.
Poliiseja ja Britannian puolustusvoimien sotilaita Carlislessa 6. joulukuuta. Kuva: Crown, Englannin puolustusvoimat

 

Viikonloppuna Pohjois-Euroopan ylittänyt matalapaine on aiheuttanut suuria tulvia Skandinavian lisäksi myös Pohjois-Englannissa ja Skotlannissa.

Kymmenet tuhannet ihmiset olivat viikonloppuna ilman sähköjä ja osa junayhteyksistä Englannin ja Skotlannin välillä katkesi.

Satoja Britannian armeijan sotilaita lähetettiin etsimään ihmisiä tulvien peittämistä kaupungeista ja auttamaan tulvavallien rakentamisessa.

Pahin tilanne on ollut Carlislen kaupungissa Pohjois-Englannissa, missä kadut ovat peittyneet metrisen tulvaveden alle, kun jokien tulvaseinämät ovat pettäneet, kertoo BBC.

Vene jossa on pelastushenkilökuntaa kelluu tulvivalla tiellä.
Britannien puolustusvoimien joukkoja osallistui pelastustehtäviin Carlislessa 6. joulukuuta. Kuva: Crown, Britannian puolustusvoimat

Alustavien lukujen mukaan Britannian järvialueella satoi 24 tunnin aikana 340 milliä, mikä olisi yhden vuorokauden sade-ennätys./YLE

Mainokset