Kymmenet tuhannet joutuneet pakenemaan Etelä-Amerikan tulvia

Paraguayta, Argentiinaa, Uruguayta ja Brasilian eteläosia koettelevat tulvat ovat pahimpia vuosiin.

Kotieläimet etsivät korkeaa kohtaa tulvan valtaamassa Asuncion kaupungissä Paraguayssa 20. joulukuuta.
Kotieläimet etsivät korkeaa kohtaa tulvan valtaamassa Asuncion kaupungissä Paraguayssa 20. joulukuuta. Kuva: Norberto Duarte / APF

Yli 150 000 ihmistä on joutunut pakenemaan joulun aikana syntyneitä tulvia Paraguayssa, Argentiinassa, Uruguayssa ja Brasiliassa.

Voimakkaimmin paikallisten kesäsateiden synnyttämät tulvat ovat vaikuttaneet Paraguayssa. Paraguayhin on julistettu hätätila. Pääkaupungin Asunciónin halki virtaava joki on vain joidenkin kymmenien senttien päässä tulvarajasta.

Tulvarajan ylittyminen tarkoittaisi laajaa tuhoa pääkaupungissa. Lisäksi voimakkaat tuulet ovat kaataneet sähköpylväitä, ja ainakin neljä ihmistä on kuollut kaatuneiden puiden takia.

Argentiinan pohjoisosissa tulvat ovat pakottaneet evakkoon noin 20 000 ihmistä. Neljä ihmistä on kuollut tulvissa. Myös Brasilian eteläosissa on jouduttu tyhjentämään kymmeniä kyliä tulvien takia.

Laajat tulvat johtuvat hieman ennen joulua alkaneista voimakkaista sateista. Paraguayssa ja Argentiinassa jokien vedenpinnan ennakoidaan nousevan nykyisestään lähipäivinä.

 

Mainokset